dissabte, 12 de juliol del 2008

Riugréixer-express

Quatre noves vies s'han equipat recentment al sector.

En primer lloc destacar una nova variant de la clàssica "l'orfe".Un cop s'acaben els spits, s'obre cap a l'esquerra un nou itinerari perfectament equipat amb químics que supera la placa final.Més fàcil que les seves línies veines, dificultat al voltant del 6a+. Gentilesa d'en Joan Cunill.

En segon lloc, una altra línia emergeix a mig camí entre "Rinovirus" i "Bous i esquelles". Seguint un passamà arribem a peu de via. La línia, a l'estil Riugréixer, avança per terreny atzarós i acaba per una part més tècnica on hi trobarem roca sòlida exel.lent. Dificultat al voltant del 7a. Gentilesa d'en Cesar Casado.

"Plakenika": línia sobre placa perfecta enllaça de forma directa amb la reunió de la "Derby". De tall tècnic, concentra la seva dificultat en els últims moviments on l'envergadura de l'escalador, sense ser determinant, hi pot acabar donant un cop de mà...Dificulat sobre el 7a.

Per últim, "Malats de pedra". Via que enceta la cara més nord de tot el sector. Situada uns metres més a l'esquerra de la seva veina "tiramilles" hi accedim através d'una corda passamà. Pas d'entrada, continua fàcil sobre terreny "delicat" i afronta de forma directa el desplom final sobre bona presa. Física. Dificultat a l'entorn del 7a.

Nota: tots els graus són de caràcter orientatiu.