dijous, 9 d’octubre del 2008

Riugréixer-express (III)

Després de la febrada d'aquest estiu podem dir que aquest flamant sectoret de l'alt berguedà ha superat amb nota les expectatives d'oferir bones escalades a escaladors tan locals com foranis.
S'han consolidat vies que en boca de molts han acabat sent "clàssiques". Tal és el cas de "l'orfe", amb les seves variants, "el trabucaire", la "pim pam", la "violència domèstica", la "delikatessen", la "febre conillera", la mítica "gravetat lúdica", la "viatgeadicte",...i tantes d'altres.

A l'espera d'una nova ressenya actualitzada amb les vies que s'han anat equipant recentment m'anticipo a fer-vos 5 cèntims de les següents novetats:

  • Per una banda recordar que a l'actual PDF no hi consta el nom de la via de la dreta de "Supernany". Aquest esplèndit 6a+ es la "Matapà". Aclarit quedi.
  • La via d'en Cesar situada entre la "Rinovirus" i la "bous i esquelles" és la "Fiona".

  • L'anomenada "variant esquerra" de "Riugréixer" és la "Peggy Sue"

  • Una nova via de les mans d'en J. Cunill s'ha equipat a l'esquerra de la "Plakenica". "Rikipark", un 6a+ molt bo que espera amb impaciència una línia germana just a la seva esquerra.

  • Aclarir també que s'ha consensuat una nova graduació per a la "Plakenica", 6c/+

  • La darrera via que s'ha equipat fins a data d'avui és la "Correfoc", un esplèndit 6c situat entre "Riugréixer" i "Malalts de pedra". Un pas curiós d'entrada ens porta a un lleuger desplom amb abundancia de forats i laterals. Atlètica però sense arribar a ser física.

  • També m'agradaria comentar que algun "ésser extrany" s'ha endut el primer tram de corda fixa + mosquetó que hi havia instal.lat per accedir a "les tres maries". Com que segurament no en va tenir prou, també va acabar tallant un troç de la corda estàtica que en J.Cunill tenia muntada just al seu costat.
  • Amb aquestes últimes novetats es supera ja la quarantena de vies equipades

Bones escalades!!





2 comentaris:

Iban Bessa ha dit...

calmet! ahir vaig encadenar correfoc al 2on pegue... jo li donaria més de 6c! 6c+ s'ajustaria més, la vaig trobar molt semblant (en dificultat) a malalts de pedra esq. quan estigui més tocada serà molt bona!!!

Ricard ha dit...

OK. Saps bé que les vies noves sempre es fan dificils de cotar...i més a Riugréixer. A veure que diu la penya. De moment doncs deixem-ho en 6c/+.
A tope bou!! (que ja et vas posant fort eh!!)