dijous, 18 de desembre del 2008

Fisher Towers, fang vertical

A poca distància de la Vall de "Castle valley" descobrim aquest grup de "gegants" de fang i còdols nascuts d'anys i anys de constant erosió. Malgrat la seva fràgil i intimidant imatge, les torres Fisher ofereixen bones possibilitats d'escalada.
La gran clàssica, és sense cap mena de dubte la via "Stolen Chimney" 5.10d, a la cara S de la torre "Ancient Art".
L'extravagancia del seu cim, el seu curt recorregut, la moderada dificultat i el seu bon equipament fan que aquesta via s'hagi convertit en la més popular i repetida.

El "corkscrew" (Tirabuixó), al centre, un atractiu únic!

L'escalada en sí, no deixa mai de ser curiosa, còdols (Estil Ríglos) lligats amb fang ens fan de preses i tot sembla que s'hagi de desenganxar.
Arribats al petit coll on comença la via es pot identificar clarament el seu breu recorregut.
És en el primer llarg on hi trobem la dificultat (Tècnica) més gran de la via (5.10). Es tracta d'una secció curta però vertical (Equipada amb parabolts) on hi trobem petits còdols que cal agafar amb "carinyu".
El L2 ens ofereix una llarga xemeneia plena de còdols típus"patata" on caldrà trobar alguna que altra protecció. Tot i ser una de les vies més repetides encara trobarem passatges bruts de terra que ens faran desconfiar i anar amb més de compte amb els peus i les mans per tal d'evitar una relliscada inesperada.


El L1 amb la seva secció més tècnica i els seus còdols típics ("Pebbles")

La llarga xemeneia del L2

El L3 ens situa dalt d'un bloc gegant on comença la veritable atracció de la via, el "Sidewalk" o travessa que ens condueix al vertiginós peu del "Tirabuixó".
Amb delicadesa afrontarem aquesta travessa, més impressionant que difícil, per aproximar-nos a la seva base. Després de fer algun paset de 4 potes ens podrem posar finalment drets i començar a disfrutar aquests escasos 8m d'escalada de vèrtic fins a situar-nos al seu capdemunt.
Arribats al cim, mig buscant l'equilibri, ens posarem ben drets i naturalment el nostre company inmortalitzarà el moment amb aquella foto que guardarem per sempre en el record i que farà babejar a tots els nostres amics.

El cim del "Tirabuixó", simplement impressionant!

Darreres llums de capvespre