dijous, 11 de setembre del 2008

Rajastan, l'India màgica

Després de passar per Delhi, visitar el seu nucli antic, descobrir racons amagats i de perdren's pels seus laberíntics bazars,..etc, sortim d'aquesta gran metròpoli per anar a descobrir una de les regions més turístiques i emblemàtiques de l' Índia, el Rajastan.


Un "tour" de 8 dies de durada que dalt d'un taxi amb conductor ens permetrà visitar Agra, Jaipur, Pushkar, Jodhpur, Jaisalmer, fer una escapada al desert de Thar i finalment retornar a Delhi en un llarg trajecte de més de 20 hores de tren.


El caos urbà de Dehli,...tot és possible



Autorickshaw, la millor forma de moure's per la gran ciutat



El Red Ford, una fortalesa d'arenisca vermella





L'essència de la cuina índia,...




Primera parada, Agra. Aquí s'hi amaga un dels tresors més ben guardats de tot Índia, el Taj Mahal.
A la vora del riu Yamuna, aquest enorme mausoleu de marbre blanc és considerat el monument més gran construït mai per amor.


Una bona recomanació a l'hora de visitar-lo és de fer-ho ben aviat pel matí (obren a les 6) per tal d'evitar les cues i les aglomeracions de gent als punts més "fotogràfics" de tot el recinte.

Una curiositat és el preu: 20 IND (Rúpies índies) pels visitants indis i 750IND!! pels estranjers



Després d'Agra ens dirigirem cap a Jaipur, la ciutat rosa (pel color de l'arenisca dels seus edificis). Jaipur vé a ser una imatge clònica de Dehli quan a contaminació, tràfic de vehicles i peatons.



El palau Hawa Mahal, emblema de l'art rajput

Els seus interminables bazars, dins les muralles de la ciutat, són tota una prova pels sentits.

Cubs de gel,...a falta de frigorífic...


Encantadors de serp,...un bon reclam turístic.


Una vaca sense rumb enmig de la multitud, escenes quotidianes.

5 hores de taxi des de Jaipur ens porten a Pushkar, un important centre de peregrinatge hindú. És una ciutat tranquil.la edificada al voltant d'un llac on s'hi porten a terme tot típus de rituals religiosos hinduístes. Els seus "Ghats" o escales que porten a la vora del llac, són l'escenari habitual on els peregrins i sadhus(sants) posen en pràctica la seva espiritualitat.

Un dels molts "ghats" de Pushkar


Un "sadhu" (persona santa) en ple ritual espiritual




Jodhpur, la ciutat blava (pel color dels seus edificis) és una altra joia del Rajastàn. En destaca el fort de Meherangarth, tot una fortificació que domina la ciutat des de dalt d'un turó de roca.





La fortificació de Meherangarth i a sota Jodhpur


Vistes sobre la "ciutat blava"

La ciutat en si es trova envoltada per un mur de fins a 10km de llarg amb diferentes portes d'accés. Al bell mig d'aquesta hi trobem la Torre del rellotge i la zona comercial de bazars, plens de botiques de teles, espècies i qualsevol cosa que ens puguem imaginar.





La torre del rellotge envoltada pel mercat


Caminant pel bazar

Després de Johdpur varem continuar el nostre camí ara cap a Jaisalmer, a l'extrem més occidental del Rajastan, a molts pocs quilòmetres de la frontera pakistanesa.

Detall dels exteriors de la fortificació

Jaisalmer és coneguda com la "ciutat daurada". És una ciutat fortificada construïda dalt d'un turó, a l'interior de la qual hi trobarem carrers i carrerons estrets orientats de forma laberíntica, diferents temples i un palau. El clima a Jaisalmer és extremadament sec i calorós, especialment durant aquesta època de l'any (Agost).



És una població molt turística que oferta varietat d'excursions o safaris pel desert en totes les seves modalitats, en 4x4, en camell, a peu,...

De camí cap a les dunes de Kuri

La proximitat del desert del Thar, a escasos 40km de Jaisalmer, és un gran atractiu. La major part d'excursions consisteixen en fer una visita a les dunes de Sam o bé les de Kuri, tot depen de l'agència através de la qual s'organitzi.


Nosaltres varem realitzar un safari en camell a les dunes de Kuri. Un cop allí varem poder presenciar una esplèndida posta de sol, varem dormir al desert (en companyia de petits escarabats del desert!...) i l'endemà varem poder veure com les primeres llums del dia dauraven poc a poc les suaus dunes d'arena finíssima.


Dies després d'haver pujat a camell encara ens ressentiem l'entrecuix. Passats els primers 10 minuts dalt del camell un s'adona que la cosa no resulta tan divertida com un pensa,...un vaivé constant acabarà minant l'entrecuix dels més entusiastes de forma fulminant....Malgrat tot ,val la pena de provar-ho.

Ara ja només ens quedava agafarel tren. Dalt d'un vagó de tercera classe amb un aire condicionat que ara tenies fred ara passaves calor, varem anar retornant sense pressa cap a Delhi.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un viatge com aquest t'ha de "girar" les neurones durant força temps.

Peaso viaje!