dijous, 18 de desembre del 2008

Castleton Tower, la gran clàssica

A poques milles al N-E de Moab, remuntant el riu Colorado, hi trobem l'encantadora vall de "Castle Valley". Enclavada en aquesta vall famosa pels seus vins hi trobem la magnífica i imponent "castleton tower", una torre que consta dins el llibre de les 50 millors escalades de nord Amèrica gràcies a la clàssica "Kor-Ingalls" 5.9.
Aquesta via que data dels anys 60, supera en 4 llargs un sistema de diedres amplament fissurats i algun que altre "offwidth" i ens deixa dalt d'un cim amb vistes espectaculars sobre la vall.
La vall de "Castle Valley", (a la dreta de l' imatge les torres)

Molt a prop d'aquesta torre hi trobem també "The Rectory", una enorme torre, no tan esbelta ni definida com la "Castleton" que destaca també per una gran via, la "Fine Jade" 5.11a


La "Rectory" (Esquerra) i la "Castleton" (Dreta)



La torre "Castleton" per la seva cara S-O


Cara S de la "Castleton", amb les seves curioses incrustacions de Calcita blanca (Mineral)

Després d'uns 40 min. d'aproximació arribem a la base d'aquest monolit. El primer llarg és un bon test per posar a prova les nostres habilitats en xemeneies i diedres.
Continua el L2 sobre un sistema de fissures on s'ha de saber elegir bé la fissura correcta a seguir.
El L3, el més espectacular i clau de la via, és un viatge dins d'una ampla xemeneia de difícil protecció que ens porta a una bona plataforma on fer reunió còmoda.
El L4, tot i semblar fàcil i evident, encara ens farà suar una mica. Un curt però "punyetero" "Offwidth" pot acabar per arruinar el nostre Rotpunkt...

L3, un llarg antològic sobre els relliscosos trams de Calcita



Afrontant el petit "Offwidth"del L4

Arribats al cim només cal identificar els ràpels de la cara N i tornarem a ser a la base de la torre en pocs minuts.

Vistes de les torres "castleton", "Rectory", "The nuns" i "The Priest" (D'esquerra a Dreta) des de les Fisher Towers


1 comentari:

Lai ha dit...

sí, sí, deu ni do amb el L3... ufff.... com patinava l'únic C4 q duiem!!Després vam veure que algunes resses deien q calien big bros... i la cordada q duiem al davant, q en duien, sí q van triomfar!!.
Et finques a les entranyes de la torre... nosaltres sentim els gemecs d'esforç d'una corada a la cara nord! :)