divendres, 19 de setembre del 2008

Ariège, Roc de Sédour, Suzy, 6b+ /150m

A Bédeilhac, un petit poble a pocs quilòmetres de la capital de l'arieja(Tarascon), hi trobem un racó magnífic on poder disfrutar de vies de varis llargs sobre calcari exel.lent.
D'entre els diversos llocs que envolten aquesta tranquil.la població varem escollir el Roc de Sédour, una paret de proporcions modestes (150m) amb una ràpida i fàcil aproximació (30min).
Sobre el seu espectacular calcari s'hi troba una interessant via, "suzy".
4 llargues tirades (6a+-6a-6b-6b) et porten a recórrer tècniques plaques minades de fissures, gotes d'aigua i adherències que posen a prova el bon nivell tècnic de l'escalador.
L1, un llarg "llarguíssim"de 45m
L2, mur compacte d'estètics i tècnics moviments sobre placa fissurada
És doncs un agradable itinerari totalment equipat que amb 4 ràpels sobre la mateixa via et retornen rapidament a peu de paret.
El lloc a més ofereix vistes esplendides sobre la vall de Tarascon i els seus voltants.
Finalitzant el 4rt llarg amb Tarascon al fons
Vistes sobre el circ d'Embans amb el "pic des trois seigneurs"(2197m)
Per cert, s'ha de tenir present l'existència d'un biotop per nidificació que restringeix l'escalada del primer de febrer fins a finals de juny.
Molt pròxims al "Roc de Sédour" hi trobarem 2 interessants sectors d'escalada esportiva, "Le Cimentière des boucs" i "Les dévers du Sédour"
Nosaltres varem visitar el primer, un lloc que malgrat la seva aproximació (40min. remuntant una feixuga tartera) ens deleitarà amb una vintena de vies d'un calcari espectacular recentment equipades per un dels grans mestres equipadors locals, en Gérard Pouliquen.
Tota aquesta informació la podem trobar a la recent guia "Escalades en Ariège-Pyrénées, Autour de Bédeilhac" d'en J.D.Achard (Juliol 2008). Si hi aneu de camí la podreu trobar a la botiga d'esports d'Ax les Termes o bé a Tarascon (20Eu)
També podeu consultar la web del CAF Ariége










2 comentaris:

Mikel ha dit...

a fer el friki...pasa de via llarga...jejejej muerteeee.

Anònim ha dit...

Ja has anat a espetegar lluny per anar a fer via llarga.